Därför ska företaget satsa på begagnade IT-produkter

Att köpa in begagnade IT-produkter har många fördelar. Förutom att ditt företag kan göra enorma besparingar för hårdvara är det bra även ur miljösynpunkt om fler använder begagnade produkter. Förutom datorer är det möjligt att köpa in mobiltelefoner, surfplattor och datorskärmar till företaget. Allt är såklart rekonditionerat.

När det är dags för företaget att köpa in ny IT-utrustning är det en god idé att köpa begagnade produkter. Argumenten för begagnad IT är hållbara och vattentäta. Det finns ett stort utbud av pc som är fantastiska trots att de är begagnade. Det finns både laptops och stationära datorer att köpa som är rekonditionerade och färdiga att användas på nytt. Det finns även datorskärmar att beställa till en stationär dator. Om företaget har behov av nya mobiltelefoner eller surfplattor går det också att köpa begagnat. Fördelar med begagnad teknik:

  • Företaget får lägre kostnader för hårdvara.
  • Bra för miljön och klimatet.
  • Samma förmåga som nya IT-produkter.

Konsumera IT på ett smartare sätt

Elektronik är en av världens mest snabbast växande avfallström. När du väljer att köpa in begagnad IT istället för produkter som är nyproducerade får du inte bara billiga IT-produkter utan du är även med och bidrar till en mer cirkulär och hållbar värld och miljö. När du köper begagnad IT kan du få uppemot halva priset jämfört med nytt. Dessutom kan du köpa begagnade datorer med öppet köp och samma garantier som nyproducerade IT-produkter om du väljer rätt leverantör. Det är dock alltid viktigt att alla begagnade produkter som du köper in till företaget är rekonditionerade och säkra att använda. Informationssäkerheten är viktig och ska tas på allvar. Vissa av Sveriges kommuner väljer att köpa in begagnade IT-produkter. Det går att göra enorma besparingar på att välja begagnat framför nytt.

Återvinna el-produkter

För att inte el-produkter ska utgöra ett enormt sopberg i framtiden är det betydelsefullt att återanvända dem vilket många har insett. Det är lika viktigt att återanvända IT-produkter som att sälja kläder second hand. När företaget har använt de begagnade IT-produkterna färdigt är det mycket betydelsefullt att lämna in dem på rätt ställe för återvinning.