Nya tekniskA LÖSNINGAR till ditt företag.

Vad du behöver på hybridkontoret

Det hybrida arbetsplatsen har blivit mycket populära och många anser att de är här för att stanna. Vi har kikat på vad det är, vilka trender det finns inom området och hur man lyckas skapa ett bra hybridkontor. 

Vad är då en hybridarbetsplats?

Vad är då en hybridarbetsplats? Enkelt uttryckt är det ett kontor som bygger på strategin att låta de anställda kombinera kontorsarbete med distansarbete. Det kan innebära allt från att ge de anställda möjlighet att arbeta hemifrån några dagar i veckan till att inrätta satellitkontor i olika städer eller länder. Allt fler vill ha inflytande över när och var vi ska arbeta, därav är konceptet med hybridkontoret troligtvis här för att stanna.

Det fysiska kontoret kommer att finnas kvar, men dess roll har förändras. Vi kommer att använda kontoret för att träffas för att samarbeta, ha kundmöten, umgås och vara kreativa tillsammans. Hemkontoret kommer att bli en plats där vi kan fokusera och få arbetet gjort utan distraktioner.  

Tydliga riktlinjer

Det är viktigt att ha tydliga riktlinjer hur man ska jobba på kontoret. Skapa en handbok som alla anställda kan ta del av, till exempel med regler om hur många dagar per vecka man ska vara på kontoret, hur man ska kommunicera med varandra och vad man ska rapportera om man jobbar hemifrån. 

Digitala samarbetsverktyg

För att kunna ha ett fungerande hybridkontor med allt fler som arbetar på distans behöver företagen satsa på bra kommunikations- och samarbetsverktyg som gör det möjligt för de anställda att samarbeta. 

 

Utformning av arbetsplatsen

Tiden med personliga arbetsplatser på kontoret har passerat. Det skapas istället rum och arbetsplatser som är flexibla och anpassningsbara till arbetskraftens föränderliga behov. Man ser en ökad användning av olika slags tekniska lösningar och mobil teknik som gör det möjligt för anställda att arbeta var som helst. 

Den fysiska arbetsplatsen är där man träffas för att umgås och skapa sociala möten som handlar om utveckling och innovation. Investeringar i välbefinnande på arbetsplatsen kommer också att fortsätta att vara en trend inom hybridkontoret.  

Möjligheter att samarbeta

Med en hybrid arbetsform kan det vara en utmaning att ge alla lika möjlighet att samarbeta. Det kan vara svårt att hantera olika arbetsflöden och scheman, men med rätt teknik är det möjligt att skapa en smidig och sammanhängande arbetsmiljö för alla inblandade. Bild- och ljudkvalitet är avgörande för att kunna samarbeta bra. Målet är att se till att ingen känner sig utanför eller utesluten, oavsett var de befinner sig.

Utrusta ditt hemmakontor

När vi jobbar på distansarbete hemifrån är det viktigt att skaffa utrustning som för ditt hemmakontor som underlättar ditt arbetet och ökar din produktivitet. Att ha en bra ergonomi vid skrivbordet är viktigt för att undvika problem med ryggen. Utrustning för ditt hemmakontor kan till exempel vara följande.

  • Brusreducerande hörlurar.
  • Mesh WiFi lösning för snabbare uppkoppling. 
  • Stol och skrivbord för ergonomisk hållning.
  • Säkerhet för hemmanätverk.